Societate

Dezvoltare – sustinere – filantropie

Comunitatea – sunt oamenii si tara alaturi de care ne dorim sa avem un viitor prosper. Pentru noi, participarea la activitatile comunitatii nu se rezuma doar la bani si investitii. Filosofia corporativa Orange presupune implicarea personala prin valorificarea timpului, oferirea celor mai interesante inovatii, produse si servicii, precum si dedicatia intregii echipe de peste 1000 de angajati, pentru a schimba spre bine viata locuitorilor tarii.

In acest sens, ne-am angajat:

  • sa oferim in continuare produse si servicii de calitate tot mai buna;
  • sa aducem cele mai noi si utile inovatii;
  • sa sustinem dezvoltarea tarii prin promovarea educatiei si culturii, in special, in randul fetelor si a copiilor din scolile-internat din tara;
  • sa promovam filantropia corporativa prin Fundatia Orange Moldova;
  • sa sustinem dezvoltarea afacerilor prin promovarea ideilor tinerilor antreprenori in domeniile web si mobile.

Zecile de proiecte desfasurate de catre Orange au drept scop sustinerea comunitatilor in domeniile in care competentele noastre tehnologice sau potenta financiara asigura un viitor durabil, iar numarul de beneficiari este in permanenta crestere. In rezultatul acestor activitati, mai multe comunitati din Republica Moldova au devenit agenti de dezvoltare locala Orange, care, cu suportul nostru, au dezvoltat planuri de activitate si au purces la realizarea acestora.

In urma dialogului cu stakeholderii nostri am identificat necesitatea implicarii active in sustinerea urmatoarelor domenii:

Detalii despre proiectele realizate in aceste domenii pot fi gasite aici

Orange promoveaza valorile CSR in Republica MoldovaPentru Orange este extrem de important ca principiul de responsabilitate social-corporativa sa fie o idee impartasita cator mai multe companii locale. Noi suntem ferm convinsi, ca prin promovarea si sustinerea acestor initiative, participam la zidirea unei societati mai consolidate, mai tolerante si mai bune pentru toti oamenii.

Considerand ca business-ul este responsabil inclusiv de soarta comunitatilor din care face parte, noi impartasim experienta noastra tuturor celor, care adera la aceasta idee, dar, concomitent, si sustinem aceste initiative prin promovarea si prin stimularea celor mai bune exemple.

Oferind locuitorilor din Republica Moldova acces la cele mai noi si performante tehnologii, Orange are grija ca acestea sa devina cat mai accesibile pentru fiecare.Este imperativ necesar ca un numar cat mai mare de oameni, indiferent de grupul social din care fac parte, sa aiba acces la aceste tehnologii performante, sa stie cum sa le stapaneasca, iar pentru aceasta este nevoie ca tehnologiile sa faca parte din viata lor si sa corespunda necesitatilor specifice.

Noi, la Orange, desfasuram programe de incluziune digitala care sunt orientate spre diverse grupuri sociale. Cu aceeasi grija desfasuram aceste programe pentru cei, care au facut din tehnologie o meserie, dar si pentru cei, carora cunostintele de baza in materie de tehnologii ar putea sa le faciliteze integrarea sociala.

Orange a tinut intotdeauna sa aduca cele mai noi si performante tehnologii in Moldova, de multe ori surprinzand prin proiecte inovatoare sau in premiera mondiala. In 2011, locuitorii Republicii Moldova au avut posibilitatea, gratie companiei Orange, sa paseasca in viitor, facand cunostinta cu inovatiile laboratoarelor Orange care sunt inca in stadiu de elaborare. De ce facem acest lucru? Pentru ca oamenii sa-si dea mai bine seama cum va arata viitorul lor, care vor fi provocarile si cum se vor putea adapta la noile tehnologii. Consideram ca este de responsabilitatea noastra ca oamenii sa cunoasca ce ii asteapta maine in materie de comunicatii, dar este si o placere pe care o impartasim cu toti cei curiosi si ancorati in viitor.
Noi la Orange consideram ca cel mai important lucru pe care il putem face pentru dezvoltarea economica locala este sa sustinem initiativele colectivitatii care au drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial precum si initiativele, efectele carora au repercursiuni favorabile asupra gradului de dezvoltare al comunitatilor. Iata de ce proiectele sustinute de noi urmaresc abilitarea economica si antreprenoriala a tinerilor, atat a celor care au nevoie de un suport aditional pentru a se integra mai bine in viata economica, cat si a celor care au idei valoroase, dar sunt in dificultate financiara de a le materializa.