Ne pasa – programul de voluntariat al angajatilor Orange

8

Ne pasa – programul de voluntariat al angajatilor Orange

Una dintre cele mai mari realizari ale noastre in domeniul RSC consta in faptul ca noi am reusit sa molipsim de aceasta filosofie angajatii nostri, care au initiat un program denumit “Ne pasa” si care intruneste aspiratiile de voluntariat ale acestora.

Programul de voluntariat s-a nascut din dorinta angajatilor de a participa personal la buna desfasurare a proiectelor sociale ale companiei si Fundatiei Orange Moldova.

Mesajul angajatilor Orange: “Ne pasa ca in Moldova inca mai sunt copii care nu au cui sa-i spuna “mama” sau daca ar avea, ea nu-i mai recunoaste, e departe sau are alta viata. Ne pasa ca micile bucurii si surprize de care au ei parte intr-un an pot fi numarate pe degete.

Ne pasa ca atunci cand au nevoie de un sfat, ei nu tot timpul au de la cine sa-l ceara. Ne pasa ca ei sunt ca noi, dar traiesc intr-o lume altfel. Prin intermediul programului “Ne pasa”, noi, angajatii Orange, ne-am propus sa dedicam un pic din timpul nostru liber pentru copiii defavorizati din tara.

Ca sa-i ascultam si sa le oferim aplauze pentru programele de sarbatoare pe care le pregatesc si sa-i bucuram cu ceva dulciuri. Sa-i invitam la concerte pregatite special pentru ei. Sa le povestim despre ceea ce ar putea sa faca atunci cand devin mari. Sa-i ajutam sa-si aleaga profesia potrivita, sa-si faca un CV, sa caute un loc de munca.

Sa stam pur si simplu de vorba cu ei si sa-i ascultam, pentru ca de aceasta au nevoie cel mai mult. Iar atunci cand e nevoie de ajutorul nostru, oferim suport in realizarea proiectelor sociale ale companiei si Fundatiei Orange Moldova. Suntem pro activi din 2010 si continuam, pentru ca un mic ajutor pentru cineva inseamna enorm de mult.”

Programul de voluntariat „Ne pasa” a fost lansat in decembrie 2010. Pe parcursul primului an de activitate, peste 10% din angajatii Orange s-au implicat in peste 10 proiecte de voluntariat. Detalii despre proiectele in care s-au implicat voluntarii Orange pot fi gasite aici